Havana Club

Havana Club is de authentieke Cubaanse rum die in Cuba zelf geproduceerd wordt sinds 1878 volgens het oorspronkelijk recept van de Cubaanse rummeesters.

Ten einde de consument te beschermen en de oorsprong evenals de kwaliteit van zijn exportrum te beveiligen heeft de Cubaanse Staat een officiële zegel ingevoerd die de kwaliteit en de 100% Cubaanse oorsprong garandeert.

Havana Club Anejo Reserva

Havana Club bestaat in 4 variëteiten: Añejo Blanco, Anejo Especial, Añejo Reserva  en 7 años. Deze alcohol wordt 2 jaar gerijpt op witeiken vaten. Na 18 maanden wordt het eau-de-vie gefilterd en gezuiverd volgens een typisch Cubaanse methode: filtering met actieve koolstof.
Op die manier bekomt men een ethylalcohol van eerste kwaliteit.

 

Havana Club 7 Años

Havana Club 7 Años wordt aangemaakt op basis van de beste rietsuikers van de Oriente. De ongeëvenaarde kunst van de assemblage en zeven jaar rijping in Cuba verlenen aan de Havana Club 7 Años een uitzonderlijk boeket. Havana Club 7 is een rum waarop alle Cubanen trots zijn. Hij draagt tevens bij tot de groeiende internationale uitstraling van de rums van Havana Club. Kenners appreciëren hem vooral als digestief. De Havana Club 7 Años hoort trouwens als vanzelfsprekend thuis onder de beste eaude-vie's. Net als de Añejo Reserva past de Havana Club 7 Años wonderwel bij zijn streekgenoot, de havanasigaar.

 

Havana Club Anejo Reserva

De Añejo Reserva is de Havana Club variant die tot stand komt door een
subtiele assemblage van de beste rumvariëteiten, jonge zowel als oude
(van 3 tot 6 jaar). Het resultaat is een evenwichtige mengeling van krachtige smaken en luchtige aroma's. Meer nog dan de ouderdom van de gebruikte rumsoorten, is de assemblagekunst van de befaamde meester rummaker Don Navarro die van de Añejo Reserva (“Oude Reserve”) een drank maakt met uitzonderlijke kwaliteiten. De Añejo Reserva wordt genoten als digestief. De complexiteit van zijn aroma's komt nog het best tot zijn recht als men er een blokje ijs bijvoegt  nadat hij enkele minuten heeft kunnen ademen in het glas. Een ideale gezelschapspartner voor zijn streekgenoot, de havanasigaar.

 

Havana Club Anejo Especial
 
HavanaClubEspecialDe Havana Club Añejo Especial is een blend van Cubaanse rums die elk drie tot zes jaar oud zijn.  Deze authentieke Cubaan is de meest toegankelijke, gerijpte bruine rum uit het Havana Club gamma.  Alleen de Havana Club Añejo Especial brengt het echte Cuba in de Cuba Libre. Havana Club is de authentiek rum die in Cuba zelf geproduceerd wordt sinds 1878 volgens het oorspronkelijk recept van de Cubaanse rummeesters.
 Ten einde de consument te beschermen  en de oorsprong evenals de kwaliteit van zijn export rum te beveiligen heeft de Cubaanse Staat een officieel zegel ingevoerd dat de kwaliteit en de 100% Cubaanse oorsprong garandeert.

Met Havana Club Añejo Especial maakt u de echte Cuba Libre!  Meng in een cocktail-glas 5 cl Havana Club Añejo Especial en het sap van een halve limoen.  Leng aan met cola en versier het glas met een schijfje limoen.