S.T. Dupont

De oprichter van het nmerk, Simon Tissot-Dupont, werd geboren in Savoy in 1847. S.T. Dupont heeft de initialen aan hem te danken.

Simon richt een rijtuigenbedrijf op die later in 1872 door een brand werd verwoest. In dat zelfde jaar koopt hij een werkplaats voor lederen koffers voor diplomaten en zakenmensen.

In 1884 wordt Simon Tissot-Dupont leverancier van een van de grootste winkels in de wereld - Les Grands Magasins du Louvre – terwijl hij zijn vaste klanten blijft bedienen.

Simon Tissot Dupont doet zijn bedrijf in 1919 over aan zijn zoons  Lucien and Andre. Zij handelen verder onder de naam Les Fils de S.T. Dupont (de zonen van S.T. Dupont). De activiteiten werden gericht op hoge kwaliteit reiskoffers en accessoires. Hoogegeschoolde ambachtlieden werden aangenomen en patenten werden vastgelegd om de productiegeheimen te beschermen. S.T. Dupont verhuist in 1924 de werkplaatsen van rue Dieu in Parijs terug naar de geboorteplaats van de familie: Faverges in Savoy.

S.T. Dupont wordt de leverancier voor de autoriteiten: koningen, keizers, mharajahs, ambassadeurs en bankiers.

Sindsdien produceert Dupont aanstekers, pennen, portemonnees, horloges en natuurlijk parfum. De eerste parfum voor heren en dames werd in 1998 voor het eerst gemaakt en werd uitermate succevol.

S.T. Dupont is een vooraanstaand merk in hoge kwaliteit lederen producten en accessoires maar ook van parfums en reukwaters.