La Fuma

"La Fuma" is een aangename degustatie lounge.

La Fuma werd geopend in 2005 door de heer Elio Rodriguez Perdomo, ambassadeur van de Cubaanse Republiek voor België en de Europese Unie. Voorts waren aanwezig bij deze plechtige inhuldiging, de heer Javier Terrés, vice-president van Habanos SA, de heer Roberto Delgado, managing director voor Cyprus en het Midden-Oosten voor Habanos SA en de heer Tony Hoevenaars, managing director van de firma Cubacigar-Benelux.

De betekenis van  La Fuma 
Op Cuba is de torcedor of sigarenroller vrij zijn eigen “fuma” te roken, wat wil zeggen dat hij een sigaar ontwerpt en rolt naar eigen smaak.
Zo was de lievelingssigaar van de President Fidel Castro oorspronkelijk “ La Fuma” die werd gerold door zijn persoollijke torcedor, de heer Eduardo Rivera.

Lu Fuma biedt haar klanten de mogelijkheid hun sigaar te degusteren in het gezelschap van een drankje om even tot rust komen. Het is ook mogelijk deze unieke locatie te huren voor vergaderingen of een eigen evenement. Mike's Havana House Brugge organiseert ook zelf met regelmaat evenementen voor haar klanten, om die reden is La Fuma meer dan enkel een degustatieruimte maar een echte ontmoetingsplaats voor gelijkgestemden.