Havanna's

Er zijn in de wereld slecht ene paar producten die gekend staan als de beste in hun soort.

Een habano – of havannasigaar – is één van die dingen.

De bron van zijn faam dankt de Habano aan zijn tabak en unieke smaak. Andere plaatsen in de wereld mogen dan Cubaans vakmanschap en zelfs tabakszaadjes importeren, nooit zullen zij te vergelijken zijn met de Cubaanse bodem en klimaat die je nergens anders ter wereld vindt.

Ook zal je nergens anders ter wereld iets vinden dat op gelijk voet kan geplaatst worden met de eeuwenoude Cubaanse tabakscultuur en vakmanschap; de buitengewone zorg van de tabaksboer van de tabaksplant en gedurende vele maanden en jaren tot het blad goed bevonden wordt voor een Habano.

Een ander deel van zijn faam denkt de sigaar aan de zijn titel. Alle Habano’s zijn Cubaans maar dat betekent niet dat alles Cubaanse sigaren Habano’s zijn.

De titel Habano’s wordt voorbehouden voor een selectie sigarenmerken waarvan de sigaren worden geproduceerd volgens vastgelegde standaarden en met tabak uit specifieke regio’s.

Zo goed als alle havanna’s worden met de handgemaakt volgens een proces dat bijna twee eeuwen geleden geperfectioneerd werd in Havana en amper veranderd is tot op vandaag. Slechts enkele worden vervaardigd met machinale hulp. Allen worden gekenmerkt door de nauwgezette procedures die ze moeten ondergaan om de titel Habanos te verdienen.