De tabaksstreken

De bron van zijn faam dankt de Habano aan zijn tabak en unieke smaak. Andere plaatsen in de wereld mogen dan Cubaans vakmanschap en zelfs tabakszaadjes importeren, nooit zullen zij te vergelijken zijn met de Cubaanse bodem en klimaat die je nergens anders ter wereld vindt.

Ook zal je nergens anders ter wereld iets vinden dat op gelijk voet kan geplaatst worden met de eeuwenoude Cubaanse tabakscultuur en vakmanschap; de buitengewone zorg van de tabaksboer van de tabaksplant en gedurende vele maanden en jaren tot het blad goed bevonden wordt voor een Habano.

VUELTA ABAJO

De beste grond ter wereld om tabak op te kweken. De Vuelta Abajo is de belangrijkste tabaksbron voor de Havanna's en de enige regio die alle bladtypen kweekt.
Maar zelfs hier mag slechts een kwart van de boerderijen zich "Vegas Finas de Primera" noemen, een status die verreist is om tabak te mogen kweken voor de havanna.

SEMI VUELTA

De andere tabaksstreek in het westen van Cuba, vooral gekend voor zijn productie van vullingsbladeren voor de havanna. Desondanks ligt de productie voor havanna's zeer laag; amper één procent van de tabaksvelden. De grond is tevens zeer geschikt om zaden te produceren. Het meeste van de Semi Vuelta tabak word gebruikt voor andere doeleinden.

PARTIDO

Historische groep van tabkasstreken die werd gesticht in het begin van de 17e eeuw. Partido specialiseert zich in het kweken van dekbladeren.

VUELTA ARRIBA (REMEDIOS)

Het grootste en oudste tabaksstreek en de bron voor twee specifieke havanna-merken; José L. Piedra en Guantanamera. De bodem en het klimaat geven de tabak een uniek karakter toch zijn de kweekmethodes voor het maken van havanna-tabak er hetzelfde als in andere streken.

VUELTA ARRIBA (ORIENTE)

Het is was in Bariay, helemaal in het oosten van Cuba dat Cristopher Columbus voet aan land zette in de Nieuwe Wereld en Cubaanse tabak ontdekte. Er word hier nog steeds tabak gekweekt maar niet voor Havanna's.